Aarhus Universitets segl

Bogreception: Så syng da, Danmark

I anledning af udgivelsen Så syng da, Danmark inviterer Enhed for Sangforskning til bogreception. Alle er velkomne.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 10. juni 2025,  kl. 14:00 - 17:00

Sted

Foyeren, Tåsingegade 3 (bygning 1441-012)

I anledning af udgivelsen Så syng da, Danmark inviterer Enhed for Sangforskning til bogreception tirsdag den 10. juni kl. 14.00 i Foyeren, Tåsingegade 3 (Aarhus Universitet bygning 1441-012). Alle er velkomne!

Hver fugl synger med sit næb. Det værdsætter vi i Danmark, hvor man til små og store lejligheder bryder ud i fællessang. Man hører jævnligt politikere og kulturpersonligheder slå på tromme for sangens gavnlige virkninger for individet og for fællesskabet. Det er sundt! Det er socialt! Det er levende kulturhistorie! Dét er ikke en sang fra de varme lande. Eller er det?

Sådan spørger den nye bogudgivelse Så syng da, Danmark. Dansk fællesangskultur i tal.

Fællessang har de senere år fået stor bevågenhed og synes at nyde stor popularitet i Danmark; ikke mindst i kølvandet på Covid19-nedlukningerne. Til trods for den fornyede tilsynekomst af fællessang i det offentlige rum har der manglet egentlig empiri vedrørende danskernes faktiske forhold til fællessang. På baggrund af friske tal fra en spørgeskemaundersøgelse blandt 2000 respondenter bidrager Så Syng da, Danmark med ny viden om den aktuelle syngekultur i Danmark. Bogen præsenterer resultaterne fra undersøgelsen, som giver overblik over, hvor, hvor hyppigt og hvorfor den danskere synger i fællesskab. Når de da gør det. For nogle gør det kun halvkvædet og andre slet ikke.

Kom og hør mere om udgivelsen og dansk fællessangskultur den 10. juni! Her vil det også være muligt at indkøbe bogen til en god pris. Deltagelse er gratis, men af hensyn til planlægning og forplejning ser vi gerne, at du tilmelder dig. Bogen er skrevet af Katrine Frøkjær Baunvig, Anne Agersnap, Lea Wierød Borčak, Thomas Husted Kirkegaard og Sasja Emilie Mathiasen Stopa. Den er udgivet ved Aarhus Universitetsforlag og støttet af Augustinus Fonden, Danmarks Frie Forskningsfond, Carlsbergfondet og Aarhus Universitets Forskningsfond.

Tilmeld dig her