Aarhus Universitets segl

Mentorprojekt - mentee

Få en mentor

Vil du blive klogere på din fremtid efter studierne og de mange muligheder, der venter dig? Få en mentor, der er bekendt med din faglighed og de mange jobmuligheder, der ligger foran dig, når du er færdiguddannet. Vores mentorer er tidligere studerende, der er fortrolige med din uddannelse og ved, hvordan den kan bruges på arbejdsmarkedet.

Som mentee får du en sparringspartner, der dedikerer tid, erfaring og viden til at hjælpe og sparre meddig. Mentoren vil eksempelvis kunne dele sine erfaringer med og perspektiver på jobmuligheder, kompetencer, relevante studiejobs, personlig og faglig udvikling.

Formålet med mentorrelationen er at støtte dig i overgangen fra uddannelse til jobmarkedet. Selvom arbejdslivet måske ikke er lige rundt om hjørnet, kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser. Vi sørger for, at du er godt forberedt til mødet med din mentor, så du får mest muligt ud af det. Du vil modtage vejledning og værktøjer, så I sammen kan arbejde med dine behov og ønsker.

Matching og tidshorisont

Mentorprojektet løber i efterårssemesteret fra september til december. Hvis man som mentorpar vil fortsætte kontakten efter det, er man selvfølgelig meget velkommen til det. Vi matcher dig med en mentor så tæt på dit fagområde og ønsker som muligt, så dine behov for sparring og vejledning passer til mentorernes kompetencer, viden og erfaring. Vi kan ikke garantere, at din mentor har læst på din specifikke uddannelse. 

Mentor og mentee aftaler sammen de konkrete rammer og detaljer, samt tilpasser dem efter behov. Vi forventer, at du som mentee kan afsætte 1-2 timer om måneden fra september til december til at mødes med din mentor. Det er dit ansvar som mentee at planlægge mødetidspunkter og komme med forslag til mødernes indhold. Du vil finde inspiration og vejledning i det materiale, der er udarbejdet for at støtte dig i din mentorrolle.

Arrangementer og tilmeldingsfrist

Der bliver afholdt et opstartsarrangement på Aarhus Universitet i august/september, hvor mentorer og mentees kan møde hinanden, få en sandwich og en fælles introduktion til forløbet.I december/januar afholdes der et afslutningsarrangement for alle deltagere. Mentormatchene bliver meldt ud i inden sommerferien, hvor du også vil modtage en invitation til opstartsarrangementet.

Tilmeld dig her inden den 1. juni

OBS! Der er et begrænset antal pladser, så tøv ikke med at melde dig til!

Har du spørgsmål til mentorordningen er du meget velkommen til at kontakte Kristine Ørnsholt, uddannelseskonsulent på Institut for Kultur og Samfund.

Fem gode grunde til at få en mentor

  • Du vil kunne bruge mentors erfaring til at få indsigt i jobmarkedet for din uddannelse.
  • Du vil få chancen for personlig udvikling, hvor du vil blive støttet og udfordret 1:1.
  • Du får en mentors hjælp, erfaring og viden til at nå dine mål.
  • Du vil få en uafhængig tredje part, som du vil kunne vende dine karrieredrømme og tanker med.
  • Du vil udvide dit personlige og professionelle netværk.