Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Udvalget for Eksterne Samarbejder

for styrkelse af forholdet mellem instituttet og omverdenen

Hvordan spiller Institut for Kultur og Samfund og omverdenen sammen, og hvordan vi kan spille hinanden gode? Her på siden finder du humanister, der skaber viden i samarbejde med aktører såsom kommuner, virksomheder og borgere. Læs blandt andet om forskere, der bidrager til robotteknologi med menneskelig forståelse eller hør studerende fortælle om deres samarbejde med museer.
 


Matematiker og dataanalytiker om antropologisk samarbejde

Mange forskellige kompetencer er nødvendige for at udvikle gode digitale løsninger. Det kræver selvfølgelig digitale kompetencer, men det kræver også en stor forståelse for de mennesker, der skal bruge løsningen, og den virkelighed, løsningen skal implementeres i. Det er derfor vigtigt at huske de humanistiske kompetencer, når man kaster sig ud i digitalisering og brug af ny teknologi.

Lise Lystlund har samarbejdet med en antropolog om at skabe god data forud for at lave en algoritme hos en virksomhed. 

Arkæologiske fund udgravet i fællesskab med skoleklasser, MOMU og IKS

Skoleklasser fra Favrskov Kommune udgraver efter nye fund ved Borre sammen med arkæologer fra Moesgaard Museum (MOMU) samt studerende og undervisere fra arkæologi på Institut for Kultur og Samfund (IKS). Der er stor begejstring bl.a. for de fundne stykker keramik fra jernalderen, som børnene må tage med hjem til deres forældre.

Studerende som en del af Moesgaard Museums udgravning

Moesgaard Museum og Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier har slået kræfterne sammen. Studerende registrerer og reporterer om hvert af de tre langhuse fra jernalderen ved Borre tæt på Høj Stene, som museet har interesse i. Her får de studerende selv lov til at have historien mellem hænderne.