Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskning

Forskning

Fra skanningen af Thycho Brahes jordiske rester til udredningen af den græske grammatik spænder forskningen vidt.

Forskningsformidling

19.03.2021 | Forskning, Arts, Antropologi

Nyt nationalt samarbejde sætter fokus på etniske minoritetsældre, der bliver passet i eget hjem

Et stigende antal etniske minoritetsældre fravælger den kommunale hjemmepleje for i stedet at få et familiemedlem til at varetage plejen. I et nyt samarbejde sætter forskere, kommuner og praktikere fokus på, hvilke styrker og udfordringer det kan give, når et familiemedlem bliver ansat som hjemmehjælper.

11.03.2021 | Lande og områder , Forskning, Arts

Kinesiske forældre importerer dansk modermælkserstatning i stor stil

Kinesiske forældre får familie og venner i udlandet til at sende produkter direkte fra supermarkedets hylder i Europa til Kina, fordi de ikke stoler på deres egne varedeklarationer. Den ph.d.-studerende Meina Jia Sandal giver os et indblik i den voksende eksport på humanioranu.au.dk.

Center for Samtidsreligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2020”.

05.03.2021 | Religionsvidenskab, Forskning, Arts

Ny rapport afdækker hinduisme i og udenfor Danmark

Hvilken forandring er der sket med hinduisme i Danmark de sidste ti år? Og hvorfor er Indien med hinduismen som omdrejningspunkt en interessant case, når forholdet mellem corona-virus og religion diskuteres? Det giver rapporten ”Religion i Danmark” blandt andet svar på. Rapporten er netop udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet.

03.03.2021 | Antropologi, Forskning, Arts

Tillid på tallerkenen

Tilliden til fødevarer i Kina kan være forsvindende lille. Men det rejser samtidig et stort spørgsmål - hvad gør man i Kina med den usikre fødevaresituation, man står i? Det har lektor i antropologi, Anders Sybrandt Hansen, undersøgt.  Læs mere på humanioranu.au.dk

Konferencen Creative Tastebuds vil undersøge, hvordan smag og bæredygtighed kan hænge sammen. Foto: Smag for Livet.

22.02.2021 | Arts, Konference, Forskning

Fremtidens madvaner bør smage af bæredygtighed

Hvordan kan vi spise for både nydelsens og klodens skyld? Det er spørgsmålet i den tværfaglige konference Creative Tastebuds, hvor forskere, kokke og designere drøfter smag i en anderledes kontekst. At smage er nemlig en langt mere mangfoldig størrelse end det, vi mærker med tungen, forklarer initiativtager Susanne Højlund fra Arts.

Viser resultater 16 til 20 ud af 181

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste