Aarhus Universitets segl

En politiseret kirke – eller en social-etisk ansvarlig kirke? Et økumenisk perspektiv

Debatmøde med Biskop Christian Alsted, Metodistkirken i Norden og Baltikum, Biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift, Prof. MSO Peter Lodberg, arrangeret af Teologisk Forening

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Fredag 26. februar 2016,  kl. 14:00 - 16:00

Sted

AU, Nobelparken, Bygning 1451, lokale 225

Flere af dagens store samfundsudfordringer, som flygtningespørgsmålet, har både etiske og politiske dimensioner. Hvordan skal en kirke involvere sig i denne type spørgsmål? Hvor går grænsen mellem politisk stillingtagen og socialetisk engagement? Dette har gentagne gange været til debat indenfor folkekirken, gerne med en vis skepsis mod at involvere sig for stærkt i det, der bliver anset for at være politiske spørgsmål, hvor kirkens medlemmer har mange forskellige opfattelser. Andre kirker, som Metodistkirken, har en helt anden og stærkere tradition for at tage tydeligt stilling i denne type samfundsspørgsmål. Teologisk Forening ønsker at kaste nyt lys over debatten om kirkers engagement i socialetiske sager, ved at sætte det ind i et økumenisk perspektiv, og belyse det ud fra forskellige kirketraditioner.

Til at samtale om dette kommer Biskop Christian Alsted, der er biskop for Metodistkirken i Norden og Baltikum, og desuden medl. af eksekutivkomiteen for Metodistkirkens General Board of Church and Society, Biskop Tine Lindhardt, Fyens stift, og vores egen nyudnævnte MSO-prof. Peter Lodberg, der har økumeni som sit fagområde.

Adgang til de enkelte foredrag i Teologisk Forening koster 30 kr. Se også Teologisk Forenings hjemmeside