Aarhus Universitets segl

Invitation til VIKING - Jelling Conference III

8.-11. september 2013: Nationalmuseets Jellingprojekt er på vej ind i sin afsluttende fase og i denne anledning afholdes Jelling conference III

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

søndag 8. september 2013, kl. 00:00 - onsdag 11. september 2013, kl. 00:00

Sted

Nationalmuseet

Nationalmuseets Jellingprojekt er på vej ind i sin afsluttende fase, efter et langt og intensivt forløb, der tog sin begyndelse i 2008, og som helt fra begyndelsen er blevet støttet af Bikubenfonden.

Ingen kunne ved projektets start vide, hvilke spørgsmål der ville blive besvaret, og hvilke nye der ville dukke op. Projektets udgravninger og undersøgelser har siden da til fulde bekræftet, at der var meget at hente i Jelling, og resultaterne danner nu baggrund for bl.a. den synliggørelse af palisadekomplekset, som Vejle Kommune har taget initiativ til. Jellingprojektets egen formidlingsindsats har på det seneste været rettet mod Nationalmuseets særudstilling VIKING, der åbnede for publikum den 22. juni i år.

Det er disse to formidlingsinitiativer, der er omdrejningspunkter for den sidste planlagte konference i projektforløbet: Jelling Conference III, der finder sted 8.-11. september 2013.

De to første konferencedage afholdes på Nationalmuseet, hvor oplæggene tager udgangspunkt i særudstillingens temaer som krig og ekspansion; magt og aristokrati; ritualer og tro samt kulturelle kontakter og handel. Udstillingen er blevet til i et samarbejde med British Museum i London og Museum für Vor- und Frühgeschichte i Berlin, og dette vil også afspejle sig i konferencens program, med flere indlæg fra medarbejdere ved de to museer.

Den 10. september fortsætter konferencen i Jelling, hvor der indledes med deltagelse i den store åbningsceremoni, hvor hendes Majestæt Dronningen indvier markeringen af monumentområdet. Senere på dagen fortsætter indlæggene - nu med udgangspunkt i selve Jellingprojektet - dets status og planer for fremtiden.

Konferencen er åben for tilmelding fra interesserede. Deadline for tilmelding er 20. august 2013.

Tilmelding: http://www.conferencemanager.dk/JellingConferenceIII

Læs mere her.