03.06.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

02.06.2020 | Interacting minds, Udgivelse

Drømme - ny Tænkepause

Melanie Rosen (IMC) har skrevet en Tænkepause om drømme og om hvad der sker i vores sovende hjerner

Søren Kjeldgaard AU Foto

11.05.2020 | Teologi, Forskning, Arts

Teologi i Aarhus styrkes med tre nye professor-udnævnelser

Indenfor Etik og Religionsfilosofi tiltræder Claudia Welz som professor. Indenfor Dogmatik tiltræder Anders-Christian Jacobsen som professor, og Bo Kristian Holm som professor MSO (med særlige opgaver).

04.05.2020 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie, Arts

Professor i Idéhistorie udgiver Danmarks første bog om Corona-krisen

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie og er netop udkommet med den første danske bogudgivelse om Corona-pandemien.

Sølvsmykke fra vikingetiden. Foto: Flemming Fabriciussen

28.04.2020 | Forskning, Historie og arkæologi , Arts, Arkæologi

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

14.04.2020 | Filosofi og Idéhistorie, Forskning, Arts

Professor i idéhistorie: Disse syv ideer er på spil i denne krise

Statens reaktion på coronakrisen får betydning for den førte politik i mange år fremover. I hvert fald syv ideer er på spil. Læs kronik af professor Mikkel Thorup i Politiken.

Foto: Ida Jensen AU Foto

23.03.2020 | Forskning, Arts, Historie og arkæologi , Historie og Klassiske Studier

Historikere fra Aarhus Universitet med unikt online undervisningstilbud

Et kæmpe projekt, som forskere på Afdeling for Historie har arbejdet på i over to år, nærmer sig nu sin afslutning. Det betyder, at alle interesserede fra i dag kan tilgå et gratis og frit tilgængeligt online course i danmarkshistorien.

19.03.2020 | Bevillinger

How Democracies Cope with Covid19: A Data-Driven Approach - HOPE

As a direct result of the spread of the Corona virus and the acute health crisis in Denmark and the rest of the world, the Carlsberg Foundation grants DKK 25 million to a new Semper Ardens project to investigate behavior in both the public space and on social media.

26.02.2020 | Forskning, Arkæologi

Alken Enge: Historisk massemord i Østjylland involverede køller og økser

Hundredvis af mænd og børn blev nedslagtet efter et blodigt opgør i Østjylland for over 2.000 år siden. Lokalsamfundet var traumatiseret i generationer, indikerer analyser.

Viser resultater 1 til 10 ud af 295

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste