To antropologer fra Aarhus Universitet på besøg hos en vestjysk kvægbesætning.

04.12.2020 | Arts, Forskning, Antropologi

Forskningsprojekt hjælper vestjysk kommune med international tilflytning

Antropologer fra Aarhus Universitet har i fire måneder været bosiddende i Ringkøbing-Skjern Kommune for at undersøge, hvordan man forankrer udenlandsk arbejdskraft i kommunen. Projektets studier og anbefalinger er netop offentliggjort.

03.12.2020 | Forskning

Stor forskningsinvestering fra Carlsbergfondet til IKS

Forskere fra Institut for Kultur og Samfund gør sig positivt bemærket ved årets uddeling af bevillinger fra Carlsbergfondet. Blandt de mange bevillinger er der for andet år i træk også stor støtte til kommende monografier. Se alle modtagerne fra Arts her.

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning, Arts, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

11.11.2020 | Arts, Forskning

Ny dansk supercomputer skaber langt mere samfundsværdi

Supercomputere, som giver forskere og videnskabsfolk adgang til at lave beregninger og modeller, har hidtil været utilgængelige for de fleste. Nu sikrer et samarbejde med deltagelse af Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, at supercomputere bliver tilgængelige for alle landets forskere.

06.11.2020 | Arts, Forskning, Globale Studier

Peter Bugge modtager tjekkisk pris

Hvert år uddeler det tjekkiske udenrigsministerium priser til personer, der har gjort en stor indsats for at promovere Tjekkiet internationalt. I år modtager Peter Bugge, lektor i centraleuropæiske studier på Aarhus Universitet og ekspert i Tjekkiet, en af priserne.

Vi elsker at blive skræmt af eksempelvis en god gyserfilm - så længe den skræmmer os lige tilpas, viser et nyt studie.

30.10.2020 | Arts, Forskning

Nyt studie påviser sammenhæng mellem frygt og fornøjelse

Med et spøgelseshus som omdrejningspunkt har Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet belyst, hvordan gys og gru fornøjer os mest effektivt, når de rammer den rette balance af frygt og fysisk ophidselse.

29.10.2020 | Bevillinger

CollaboLearn: Playful Learning for Life

New grant from the Velux Foundation to Langagerskolen and the Interacting Minds Centre

28.10.2020 | Forskning, Antropologi, Arts

Bliv klogere på ledelse og vinderkultur

Kasper Helligsøe er aktuel i en ny podcast-serie, som omhandler hans ph.d.-projekt. Et projekt, hvor han på andet år følger virksomheden Systematic i Aarhus og et af Danmarks bedste håndboldhold, Bjerringbro-Silkeborg, med henblik på at kunne bidrage med forskningsbaseret viden om vinderkultur.

07.10.2020 | Nyt fra ledelsen

Nye viceinstitutledere på Institut for Kultur og Samfund

Institutleder Bjarke Paarup har udpeget to nye viceinstitutledere. Professor Andreas Roepstorff og lektor Marie Vejrup Nielsen ser frem til at blive en del af institutledelsen.

Forskere, Bodil Selmer og Astrid Stampe Lovelady, på besøg i en kvægbesætning i forbindelse med forskningsprojektet.

30.09.2020 | Antropologi, Forskning, Arts

Integration af internationale tilflyttere

Sommeren igennem har antropologer fra Aarhus Universitets antropologiske analyseenhed (MANTRA) været på feltarbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune for at forske i, hvad der skal til for, at internationale tilflyttere vælger at bosætte sig permanent.

Viser resultater 1 til 10 ud af 319

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste