07.10.2021 | Antropologi, Forskning, Arts

Nyt forskningsprojekt skal bidrage til at mindske antallet af arbejdsulykker blandt migranter i dansk landbrug

Arbejdsmiljøforskningsfonden har bevilget 2.5 mio. kr. til MANTRA, Moesgårds Antropologiske Analyseenhed på Aarhus Universitet, der i samarbejde med SEGES, skal undersøge migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget.

27.09.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Arkæologer bag digital database for detektorfund hædres med pris

Den 1. oktober hædres tre arkæologer med den største pris inden for arkæologien herhjemme – den prestigefyldte Erik Westerby-pris på 100.000 kroner – for deres banebrydende arbejde med databasen DIME. Den rummer 115.000 metaldetektorfund og vækker international opsigt som et af verdens største citizen science-projekter.

27.09.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Andres Dobat udnævnt til Årets Arkæolog

Danske Amatørarkæologer har udnævnt arkæolog Andres Dobat fra Aarhus Universitet som ”Årets Arkæolog” for sin indsats for borgerforskning og samskabelse i dansk arkæologi.

10.09.2021 | Filosofi og Idéhistorie, Forskning, Arts

Pædagogisk hæderspris 2021

Lektor Lars Bo Gundersen modtager hæderpris til årsfesten på Aarhus Universitet

06.09.2021 | Arts, Forskning, Arkæologi

Sara Cecilie Utvaag modtager rejselegat

I forbindelse med Aarhus Universitets årsfest modtager kandidatstuderende, Sara Cecilie Utvaag, Dronning Margrethe II´s rejselegat.

01.09.2021 | Arts, Forskning

Institut for Kultur og Samfund har fået tre nye professorer

Jan Ifversen fra Europastudier, Cristina Flesher Fominaya fra Internationale Studier og Jeremy Morris fra Ruslandstudier tiltræder som professorer på instituttet.

En koncertrække i fortrolige rammer er omdrejningspunktet for forskningsprojektet 'Musikalske besøgsvenner'. Foto: Amalie Munk Andersen, Aarhus Universitet.

31.08.2021 | Arts, Forskning

Nyt forskningsprojekt undersøger musikkens virksomme potentiale mod ensomhed

Med afsæt i en række særlige intimkoncerter vil Aarhus Universitet i samarbejde med Dansk Rock Samråd (ROSA) afdække, hvordan musikkens 'sundheds- og trivselsfremmende potentiale' kan gavne ensomme borgere.

21.06.2021 | Forskning

”Vi skal have succeshistorierne frem”

Jan Ifversen er ny forperson for erhvervsudvalget på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Institut. Læs her om baggrunden for det nye erhvervsudvalg, og hvilke mål erhvervsudvalget har for sit arbejde.

Sydafrikas første mobile sundhedsprogram "M-health" er et sms-program, der har fokus på mor-barn sundheden. Her er det Bongani (psedonym) fra Khayelitsha, som er det største township på the Cape Flats, som viser Shari hvordan hun spiller musik og videoer på telefonen, når baby skal sove. (Foto: privat)
Mange mødre fra de tidligere townships påtager sig et stort ansvar for deres community. Det kan være, at de laver morgenmad for gadens børn eller at de, som her, har et suppekøkken. (Foto: privat)

01.06.2021 | Forskning, Antropologi, Arts

Mor til verdens ende

13.000 km skiller Danmark og Sydafrika, men hvor meget adskiller moderrollen sig mellem det kolde Nord og det varme Syd? Hvordan sætter klima, kultur og historie sine aftryk på moderskabet? Det har en forsker i antropologi undersøgt i Cape Town

31.05.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor på Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier pr. 1. August 2021.

Viser resultater 1 til 10 ud af 348

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste