08.07.2020 | Bevillinger, Navne , Interacting minds

The (trans)formation of a European sense of solidarity: Visceral politics and social belonging in a comparative European context

New grant from VolkswagenStiftung to the Interacting Minds Centre and four European partners

02.07.2020 | Forskning, Arts

Forskergruppe tager pulsen på europæisk koloniarv

I det internationale forskningsprogram, ECHOES, studeres europæisk koloniarv og med et helt nyt initiativ lader forskergruppen mange stemmer både i Danmark og resten af verden komme til orde i diskussionen af den europæiske koloniarv. De har således bedt aktivister, kunstnere og forskere verden rundt om at bidrage. Se bidragene her.

22.06.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Stemmen fra vores forfædres fortid skal høres i klimadebatten

Arkæologer fra Aarhus Universitet argumenterer med afsæt i en netop offentliggjort videnskabelig artikel for en nytænkende, tværfaglig indsats i forhold til de aktuelle klimaudfordringer.

22.06.2020 | Forskning, Teologi

Kasper Bro Larsen tiltræder som professor ved Afdeling for Teologi

Kasper Bro Larsen tiltræder som professor pr. 1. august 2020

03.06.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

02.06.2020 | Interacting minds, Udgivelse

Drømme - ny Tænkepause

Melanie Rosen (IMC) har skrevet en Tænkepause om drømme og om hvad der sker i vores sovende hjerner

Søren Kjeldgaard AU Foto

11.05.2020 | Teologi, Forskning, Arts

Teologi i Aarhus styrkes med tre nye professor-udnævnelser

Indenfor Etik og Religionsfilosofi tiltræder Claudia Welz som professor. Indenfor Dogmatik tiltræder Anders-Christian Jacobsen som professor, og Bo Kristian Holm som professor MSO (med særlige opgaver).

04.05.2020 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie, Arts

Professor i Idéhistorie udgiver Danmarks første bog om Corona-krisen

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie og er netop udkommet med den første danske bogudgivelse om Corona-pandemien.

Sølvsmykke fra vikingetiden. Foto: Flemming Fabriciussen

28.04.2020 | Forskning, Historie og arkæologi , Arts, Arkæologi

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

14.04.2020 | Filosofi og Idéhistorie, Forskning, Arts

Professor i idéhistorie: Disse syv ideer er på spil i denne krise

Statens reaktion på coronakrisen får betydning for den førte politik i mange år fremover. I hvert fald syv ideer er på spil. Læs kronik af professor Mikkel Thorup i Politiken.

Viser resultater 1 til 10 ud af 298

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste