23.03.2021 | Forskning, Arkæologi, Arts

Et af verdens største arkæologiske citizen science-projekter rammer 100.000 fund

Dansk amatørarkæologi er et internationalt forbillede. 100.000 nye metaldetektorfund har danske amatørarkæologer registreret i den danske registreringsportal for arkæologiske fund, DIME. Hermed er DIME vokset til et af de største citizen science-projekter på verdensplan.

19.03.2021 | Forskning, Arts, Antropologi

Nyt nationalt samarbejde sætter fokus på etniske minoritetsældre, der bliver passet i eget hjem

Et stigende antal etniske minoritetsældre fravælger den kommunale hjemmepleje for i stedet at få et familiemedlem til at varetage plejen. I et nyt samarbejde sætter forskere, kommuner og praktikere fokus på, hvilke styrker og udfordringer det kan give, når et familiemedlem bliver ansat som hjemmehjælper.

11.03.2021 | Lande og områder , Forskning, Arts

Kinesiske forældre importerer dansk modermælkserstatning i stor stil

Kinesiske forældre får familie og venner i udlandet til at sende produkter direkte fra supermarkedets hylder i Europa til Kina, fordi de ikke stoler på deres egne varedeklarationer. Den ph.d.-studerende Meina Jia Sandal giver os et indblik i den voksende eksport på humanioranu.au.dk.

Center for Samtidsreligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2020”.

05.03.2021 | Religionsvidenskab, Forskning, Arts

Ny rapport afdækker hinduisme i og udenfor Danmark

Hvilken forandring er der sket med hinduisme i Danmark de sidste ti år? Og hvorfor er Indien med hinduismen som omdrejningspunkt en interessant case, når forholdet mellem corona-virus og religion diskuteres? Det giver rapporten ”Religion i Danmark” blandt andet svar på. Rapporten er netop udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet.

03.03.2021 | Antropologi, Forskning, Arts

Tillid på tallerkenen

Tilliden til fødevarer i Kina kan være forsvindende lille. Men det rejser samtidig et stort spørgsmål - hvad gør man i Kina med den usikre fødevaresituation, man står i? Det har lektor i antropologi, Anders Sybrandt Hansen, undersøgt.  Læs mere på humanioranu.au.dk

25.02.2021 | Nyt fra ledelsen, Globale Studier

Jeremy Morris - New Research Programme Director at the Research programme for Global Studies

Jeremy Morris took up the position as Research Programme Director on 1 February 2021.

25.02.2021 | Nyt fra ledelsen, Arkæologi

David Harvey - New Research Programme Director at the Materials-Culture-Heritage (MCH) Research Programme

David Harvey took over the postion as Research Programme Director on 1 February 2021.

Konferencen Creative Tastebuds vil undersøge, hvordan smag og bæredygtighed kan hænge sammen. Foto: Smag for Livet.

22.02.2021 | Arts, Konference, Forskning

Fremtidens madvaner bør smage af bæredygtighed

Hvordan kan vi spise for både nydelsens og klodens skyld? Det er spørgsmålet i den tværfaglige konference Creative Tastebuds, hvor forskere, kokke og designere drøfter smag i en anderledes kontekst. At smage er nemlig en langt mere mangfoldig størrelse end det, vi mærker med tungen, forklarer initiativtager Susanne Højlund fra Arts.

15.02.2021 | Forskning, Arts

IKS tiltrækker tre internationale forskertalenter

Institut for Kultur og Samfund har i den årlige uddeling af EU-midler til Marie Curie-ordningen tiltrukket i alt tre internationale forskertalenter.

12.02.2021 | Arts, Forskning

Institut for Kultur og Samfund får ny afdelingsleder