Foto: Lars Svankjær

03.12.2019 | Forskning, Arkæologi, Arts

Professor Rubina Raja modtager Dansk Magisterforenings Forskningspris

Professor Rubina Raja modtager forskningspris for sin fremragende grundforskning, tværfaglige forskningsindsatser og nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

25.11.2019 | Forskning, Antropologi

Fortjeneste, velfærd og migration

Et nyt internationalt forskningsprojekt, som professor MSO Mikkel Rytter skal indgå i, har netop fået tildelt en millionbevilling fra Nordforsk til at undersøge forholdet mellem migration, fortjeneste og velfærdsydelser.

20.11.2019 | Forskning, Arkæologi

Studier i fortiden skal gøre os klogere på menneskets tilpasningsevne

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i arkæologi Trine Kellberg Nielsen lede et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge neandertalernes tilpasningsevne.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

24.10.2019 | Arts, Forskning

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

Drawing: Jonathan Westin; Design: Florent Alias

12.09.2019 | Uddannelse, Historie og Klassiske Studier

MOOC on ancient cities kicks off today

Today, the MOOC “Discovering Greek & Roman Cities” starts. It is a Massive Open Online Course on ancient urbanism and urbanity for everyone interested.

03.09.2019 | Forskning, Religion og teologi

Professor Anders Klostergaard nyt medlem af det europæiske videnskabsakademi

Anders Klostergaard optages inden for området Filosofi, Religion og Teologi, ved en ceremoni i Barcelona i Academia Europaea.

03.09.2019 | Arkæologi, Arts, Forskning, Materials, Culture and Heritage

Arkæolog Mette Løvschal modtager eftertragtet EU-bevilling

1,5 millioner EUR har Det Europæiske Forskningsråd bevilget til Mette Løvschals kommende projekt ”ANTHEA”

Til venstre er det britisk øksemetal fundet i Nordvestsjælland. Det 20 cm lange øksehoved er udsmykket med geometriske mønstre. Til højre et øksehoved, som er brækket i stykker, fundet ved Limfjorden. Se flere økser i bunden af artiklen.(Foto: Heide W. Nørgaard 2019)

01.08.2019 | Forskning, Arkæologi, Arts

Nyt studie afslører, hvordan metallet kom til Norden

Danmark havde ikke selv metallerne til at starte sin egen bronzealder, men befolkningen hentede dem udefra. Bag forskningsresultatet står post doc Heide Nørgaard og professor Helle Vandkilde fra arkæologi i samarbejde med professor Ernst Pernicka.

22.05.2019 | Arts, Priser, Antropologi

Aarhus-antropolog henter naturviden i Kalahari-ørkenen

Pierre du Plessis fra Aarhus Universitet har brugt et år på at nærstudere naturkendskabet hos bush-folket i Kalahariørkenen i Botswana. Nu vinder han en pris for sit ph.d.-projekt, der gør os klogere på, hvordan indsigten i sandets bevægelser og græssets farve kan spille en vigtig rolle i miljøbeskyttelse.

Ligene var lagt pænt side om side i graven og med gaver til deres sidste rejse. Men alle var blevet dræbt med slag i hovedet. Nu er mysteriet løst. Rekonstruktion: Michał Podsiadło (polsk kunstner).

10.05.2019 | Forskning, Arkæologi, Arts

5.000 år gammel familie-tragedie opklaret

De mystiske omstændigheder vedrørende en 5.000 år gammel massegrav i Polen er nu blevet afdækket af et internationalt forskerhold med universiteterne i København og Aarhus i spidsen. Ofrene blev slået ihjel på brutal vis, men senere pænt begravet med gaver og alle i samme grav. Fossilt dna afslører, at det var et massemord på en familie. De nye…

Viser resultater 1 til 10 ud af 280