Foto af Poul Ib Henriksen

21.01.2021 | Arts, Forskning

TikTok – Tik Tak

Et af de hurtigst voksende sociale medier i verden er en app ved navn TikTok. En app, der puster de amerikanske techgiganter i nakken. Hvor øvrige sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat er hjemmehørende i USA, har denne app hovedsæde i Beijing og har taget hele verden uden for Kina med storm, men er også selv kommet i politisk…

08.01.2021 | Religion og teologi, Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion

Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.

08.12.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Ny rapport giver indblik i de religiøse forandringer, pandemien har forårsaget

En forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet giver i en ny rapport indsigt i religionsgruppers håndtering af den krise, pandemien har forårsaget. Forskergruppen har fokuseret på religionsgrupper i Aarhus og konkluderer blandt andet, at den religiøse praksis og kerneritualerne står mere centralt i en krisetid.

To antropologer fra Aarhus Universitet på besøg hos en vestjysk kvægbesætning i forbindelse med forskningsprojektet GoInGlobal.

04.12.2020 | Arts, Forskning, Antropologi

Forskningsprojekt hjælper vestjysk kommune med international tilflytning

Antropologer fra Aarhus Universitet har i fire måneder været bosat i Ringkøbing-Skjern Kommune for at undersøge, hvordan man forankrer udenlandsk arbejdskraft i kommunen. Projektets studier og anbefalinger er netop offentliggjort.

03.12.2020 | Forskning

Stor forskningsinvestering fra Carlsbergfondet til IKS

Forskere fra Institut for Kultur og Samfund gør sig positivt bemærket ved årets uddeling af bevillinger fra Carlsbergfondet. Blandt de mange bevillinger er der for andet år i træk også stor støtte til kommende monografier. Se alle modtagerne fra Arts her.

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning, Arts, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

11.11.2020 | Arts, Forskning

Ny dansk supercomputer skaber langt mere samfundsværdi

Supercomputere, som giver forskere og videnskabsfolk adgang til at lave beregninger og modeller, har hidtil været utilgængelige for de fleste. Nu sikrer et samarbejde med deltagelse af Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, at supercomputere bliver tilgængelige for alle landets forskere.

06.11.2020 | Arts, Forskning, Globale Studier

Peter Bugge modtager tjekkisk pris

Hvert år uddeler det tjekkiske udenrigsministerium priser til personer, der har gjort en stor indsats for at promovere Tjekkiet internationalt. I år modtager Peter Bugge, lektor i centraleuropæiske studier på Aarhus Universitet og ekspert i Tjekkiet, en af priserne.

Vi elsker at blive skræmt af eksempelvis en god gyserfilm - så længe den skræmmer os lige tilpas, viser et nyt studie.

30.10.2020 | Arts, Forskning

Nyt studie påviser sammenhæng mellem frygt og fornøjelse

Med et spøgelseshus som omdrejningspunkt har Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet belyst, hvordan gys og gru fornøjer os mest effektivt, når de rammer den rette balance af frygt og fysisk ophidselse.

29.10.2020 | Bevillinger

CollaboLearn: Playful Learning for Life

New grant from the Velux Foundation to Langagerskolen and the Interacting Minds Centre

Viser resultater 1 til 10 ud af 322