Aarhus Universitets segl

Europas elbiler på slingrekurs

Hør podcasten, hvor lektor hos Globale Studier, Mette Thunø og vært hos DR Udsyn, Kaspar Colling Nielsen drøfter kampen om den grønne omstilling og Europas overlevelse som stormagt i verden.

Tekst: DR Udsyn

"Build Your Dreams" er navnet på det kinesiske firma, der på rekordtid er blevet en af verdens største elbilproducenter. Billige elbiler er godt for os forbrugere, men hvordan skal Volkswagen konkurrere med de nye kinesiske bilmærker, der ikke bare er smarte, men også sælges med massiv statsstøtte fra den kinesiske stat? I USA har man allerede taget konsekvensen og indført en afgift på 100% på import af kinesiske elbiler, mens EU nu ser ud til at følge efter med en lignende, lavere straftold, som EU-Kommissionen lige har foreslået.

Sammen med Mette Thunø, Kina-ekspert og lektor hos Globale Studier, Aarhus Universitet, ser Udsyn i dag på et problem, der er større end elbiler og også handler om kampen om den grønne omstilling og Europas overlevelse som stormagt i verden.

Link til Podcast 17. juni 2024
https://www.dr.dk/lyd/p1/udsyn/udsyn-2024/udsyn-europas-elbiler-paa-slingrekurs-11802401148

Om serien 
Verdenssamfundets vedtagne sandheder falder i hastigt tempo fra hinanden, institutionerne er i opløsning, klimaet rækker ind i alt, og politiske slagord trumfer vores love. To gange om ugen undersøger vært Kaspar Colling Nielsen bevægelserne bag tidens største nyhedshistorier.