Aarhus Universitets segl

Marie Vejrup Nielsen fortsætter som institutleder

Det er et kendt ansigt, der skal sætte retningen for Institut for Kultur og Samfund de kommende år. Et enigt ansættelsesudvalg har nemlig peget på, at den nuværende konstituerede institutleder, Marie Vejrup Nielsen, skal fortsætte i stillingen.

Marie Vejrup Nielsen har været konstitueret institutleder på Institut for Kultur og Samfund (IKS) på Aarhus Universitet siden maj 2023 og kender instituttet særdeles indgående. Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at ansætte Marie Vejrup Nielsen som institutleder.

”Jeg er rigtig glad for, at Marie Vejrup Nielsen har takket ja til posten som institutleder på Institut for Kultur og Samfund. Ansættelsesudvalget var ikke i tvivl om, at Marie med sit store kendskab til instituttet og med sine idéer til, hvordan vi kan skabe attraktive uddannelser og gode betingelser for forskningen, er den helt rette til posten. Jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Marie i fakultetsledelsen," siger Maja Horst, dekan på Arts.

Styrke sammenhængskraften på instituttet
Marie Vejrup Nielsen ser frem til at fortsætte arbejdet som institutleder og repræsentere instituttet i hele dets bredde.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte udviklingen af instituttet. Vi repræsenterer en bred vifte af fagligheder og har en stor styrke i forskning og uddannelse inden for universitets klassiske fagområder, og samtidigt er der i alle fagmiljøer stærke netværk og samarbejder med resten af samfundet, både nationalt og globalt.  Jeg har det seneste år oplevet IKS som en stærk, samarbejdende organisation og har virkeligt sat pris på at lære instituttet at kende på nye måder gennem for eksempel forskningsevalueringen, og de mange forskellige fora, vi har på tværs af IKS. Og jeg har været glad for samarbejdet på tværs af fakultetet og AU i de mange forskellige sammenhænge, som IKS indgår i. Jeg vil i tæt samarbejde med instituttets øvrige ledelse, institutsekretariatet, institutforum og samarbejdsorganer arbejde på at styrke sammenhængskraften på instituttet, så vi står stærkt også i forhold til de udfordringer, der venter i nær fremtid med dimensionering og kandidatreform,” siger Marie Vejrup Nielsen.

CV:
Marie Vejrup Nielsen er ph.d. i teologi. Hun er lektor i religionsvidenskab og tidligere leder af Center for Samtidsreligion, hvor hun har forsket i kristendommen i Danmark i dag med fokus på folkekirken som trossamfund. Hun holder foredrag og underviser om folkekirken i mange forskellige sammenhænge. Tidligere viceinstitutleder og nu institutleder på Institut for Kultur og Samfund.

Ansættelsen har involveret følgende:

Rådgivningsudvalg:

Rikke Bjørn Jensen, afdelingssekretær på Teologi
Vinnie Nørskov, lektor på Antikmuseet
Casper Andersen, lektor på Idéhistorie
Elisabeth Roland Christensen, studerende på Teologi

Ansættelsesudvalg:

Maja Horst, dekan ved Faculty of Arts
Niels Overgaard Lehmann, prodekan ved Faculty of Arts 
Unni From, Institutleder på Institut for Kommunikation og Kultur
Ulla Gjørling, leder af dekansekretariatet 
Jesper Sølund Hansen, sekretariatsleder på Institut for Kultur og Samfund 
Annette Skovsted Hansen, lektor og afdelingsleder på Globale Studier
Helle Strandgaard Jensen, lektor på Historie
Martin Demant Frederiksen, lektor på Antropologi


Kontakt
Institutleder Marie Vejrup Nielsen
Institut for Kultur og Samfund
Aarhus Universitet
Fastnet: 8716 2506
Mobil: 9350 8852
E-mail: mvn@cas.au.dk