Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

13.01.2021 | Arkæologi

Sarah Kerr - New Postdoc at Department of Archaeology and Heritage Studies

Sarah will join CAS on 1 February 2021. She will be working on the project: Culture, Heritage and Identities: Impacts of Climate Change in northwest Europe.

15.12.2020 | Arkæologi

Trine Kellberg Nielsen - New Associate Professor at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Supported by the Independent Research Fund Denmark and the Sapere Aude Research Leader grant scheme, Trine will be working on the four-year research project: NeanderEDGE.

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning, Arts, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

09.09.2020 | Arkæologi, Forskning

Kandidatstuderende i arkæologi modtager rejselegat

Charlotte Marie Brühe Jensen, kandidatstuderende i arkæologi, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat.

02.09.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Arkæologisk forskningsprojekt afsluttes med udstilling på Moesgaard Museum

Udstillingen ’After the Apocalypse’ åbner i Moesgaards udstillingslaboratorium 12. september 2020 og er kulminationen på et fireårigt arkæologisk forskningsprojekt om vulkanubruddet ved Laacher See under ledelse af professor i arkæologi, Felix Riede.

27.08.2020 | Arkæologi

Ina Thegen - Ny ph.d.-studerende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Ina Thegen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde med projektet: Life after death: An interdisciplinary investigation of principles and practices surrounding curation and treatment of ancient human remains.

27.08.2020 | Arkæologi

Havananda Ombashi - New postdoc at the department of Archeaology and Heritage Studies

Havananda Ombashi will join the Anthropogenic Heathland Project in September where she will be working towards new ways to better understand the relationship between past human land use and the organisation of heathlands.

27.08.2020 | Arkæologi

Jens Winther Johannsen - Ny ph.d.-studerende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Jens Winther Johannsen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde på et projekt om subsistensøkonomi og hierarki i bondestenalderens slutning.

03.08.2020 | Arkæologi, CAS

Podcast: Jernalderkrige.

Podcast med Mette Løvschal og Rasmus Birch Iversen om forbindelsen mellem grænser og vold, om krig og voldslandskaber i jernalderen.

22.06.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Stemmen fra vores forfædres fortid skal høres i klimadebatten

Arkæologer fra Aarhus Universitet argumenterer med afsæt i en netop offentliggjort videnskabelig artikel for en nytænkende, tværfaglig indsats i forhold til de aktuelle klimaudfordringer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste