Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

19.05.2020 | Arkæologi

The logics of enclosure: deep‐time trajectories in the spread of land tenure boundaries in late prehistoric northern Europe

Mette Løvschal publishes article with the prestigious journal JRAI

Sølvsmykke fra vikingetiden. Foto: Flemming Fabriciussen

28.04.2020 | Forskning, Historie og arkæologi , Arts, Arkæologi

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

26.02.2020 | Forskning, Arkæologi

Alken Enge: Historisk massemord i Østjylland involverede køller og økser

Hundredvis af mænd og børn blev nedslagtet efter et blodigt opgør i Østjylland for over 2.000 år siden. Lokalsamfundet var traumatiseret i generationer, indikerer analyser.

05.02.2020 | Arkæologi

David Matzig - New PhD Student at the Department of Archaeology and Heritage Studies

David will be working on the CLIOARCH project headed by Professor Felix Riede.

23.01.2020 | Arkæologi

Pardis Zahedi - New PhD at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Pardis has a background in Caribbean archaeology and will be joining the EMoC research team as a PhD student from 1 February 2020.

Arkæologi-studerende undervises under udgravningen af teglovn, der har leveret mursten og tagsten til borgen. Foto: Museum Lolland-Falster

20.12.2019 | Forskning, Arkæologi

Arkæologistuderende med i top ti over Danmarks fineste fund

For 10. år i træk har Slots- og Kulturstyrelsen sammen med landets museer præsenteret årets Top 10 over de mest spændende arkæologiske fund fra udgravninger, der fandt sted i 2019. På listen finder man også arkæologistuderende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier.

1 Ølbykvindens halssmykke. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.
2 Ølbykvindens bælteplade. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.
3 Ølbykvindens dolksværd. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.

16.12.2019 | Arkæologi, Arts, CAS, Presseklip

Ølbykvinden var dansk – men havde udenlandske forbindelser

Nye naturvidenskabelige analyser viser, at bronzealderkvinden fra Ølby højst sandsynlig var af lokal oprindelse og at kobberet i hendes smykker og sværd eller dolk kom fra Mellem- og Sydeuropa.

Foto: Lars Svankjær

03.12.2019 | Forskning, Arkæologi, Arts

Professor Rubina Raja modtager Dansk Magisterforenings Forskningspris

Professor Rubina Raja modtager forskningspris for sin fremragende grundforskning, tværfaglige forskningsindsatser og nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

20.11.2019 | Forskning, Arkæologi

Studier i fortiden skal gøre os klogere på menneskets tilpasningsevne

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i arkæologi Trine Kellberg Nielsen lede et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge neandertalernes tilpasningsevne.

14.11.2019 | Kursus, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Open for applications: Approaching pottery studies: current perspectives and future directions (PhD Course, Graduate School, Arts at Aarhus University)

The course will offer research-led teaching on methods and techniques for the study of pottery and will focus on two main objectives: To investigate the importance of pottery study for archaeological research, and to explore and discuss traditional and innovative approaches to ceramic analysis.

Viser resultater 1 til 10 ud af 122

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste