Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

23.03.2021 | Forskning, Arkæologi, Arts

Et af verdens største arkæologiske citizen science-projekter rammer 100.000 fund

Dansk amatørarkæologi er et internationalt forbillede. 100.000 nye metaldetektorfund har danske amatørarkæologer registreret i den danske registreringsportal for arkæologiske fund, DIME. Hermed er DIME vokset til et af de største citizen science-projekter på verdensplan.

25.02.2021 | Antropologi, Arkæologi

Sofie Raun - Ny afdelingskoordinator ved Arkæologi og Kulturarvsstudier samt Antropologi

Sofie tiltrådte stillingen som afdelingskoordinator d. 1. december 2020.

25.02.2021 | Nyt fra ledelsen, Arkæologi

David Harvey - New Research Programme Director at the Materials-Culture-Heritage (MCH) Research Programme

David Harvey took over the postion as Research Programme Director on 1 February 2021.

12.02.2021 | Antropologi, Arkæologi, Filosofi og Idéhistorie, Globale Studier, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab, Teologi

Support til virtuelle seminarer og konferencer på IKS

Læs om hvilken support du kan få på IKS, hvis du ønsker at afholde virtuelle seminarer, webinarer og konferencer.

03.02.2021 | Arkæologi

Jacob Villum Clausen - New PhD at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Jacob is enrolled as PhD at CAS from 1 February. He will be working on a project analysing what impact the green transition will have on the cultural heritage sites in Danish forests.

13.01.2021 | Arkæologi

Sarah Kerr - New Postdoc at Department of Archaeology and Heritage Studies

Sarah will join CAS on 1 February 2021. She will be working on the project: Culture, Heritage and Identities: Impacts of Climate Change in northwest Europe.

15.12.2020 | Arkæologi

Trine Kellberg Nielsen - New Associate Professor at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Supported by the Independent Research Fund Denmark and the Sapere Aude Research Leader grant scheme, Trine will be working on the four-year research project: NeanderEDGE.

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning, Arts, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

09.09.2020 | Arkæologi, Forskning

Kandidatstuderende i arkæologi modtager rejselegat

Charlotte Marie Brühe Jensen, kandidatstuderende i arkæologi, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat.

02.09.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Arkæologisk forskningsprojekt afsluttes med udstilling på Moesgaard Museum

Udstillingen ’After the Apocalypse’ åbner i Moesgaards udstillingslaboratorium 12. september 2020 og er kulminationen på et fireårigt arkæologisk forskningsprojekt om vulkanubruddet ved Laacher See under ledelse af professor i arkæologi, Felix Riede.

Viser resultater 1 til 10 ud af 137

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste