Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

05.02.2020 | Arkæologi

David Matzig - New PhD Student at the Department of Archaeology and Heritage Studies

David will be working on the CLIOARCH project headed by Professor Felix Riede.

23.01.2020 | Arkæologi

Pardis Zahedi - New PhD at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Pardis has a background in Caribbean archaeology and will be joining the EMoC research team as a PhD student from 1 February 2020.

Arkæologi-studerende undervises under udgravningen af teglovn, der har leveret mursten og tagsten til borgen. Foto: Museum Lolland-Falster

20.12.2019 | Forskning, Arkæologi

Arkæologistuderende med i top ti over Danmarks fineste fund

For 10. år i træk har Slots- og Kulturstyrelsen sammen med landets museer præsenteret årets Top 10 over de mest spændende arkæologiske fund fra udgravninger, der fandt sted i 2019. På listen finder man også arkæologistuderende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier.

1 Ølbykvindens halssmykke. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.
2 Ølbykvindens bælteplade. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.
3 Ølbykvindens dolksværd. Fotograf Heide Wrobel Nørgaard.

16.12.2019 | Arkæologi, Arts, CAS, Presseklip

Ølbykvinden var dansk – men havde udenlandske forbindelser

Nye naturvidenskabelige analyser viser, at bronzealderkvinden fra Ølby højst sandsynlig var af lokal oprindelse og at kobberet i hendes smykker og sværd eller dolk kom fra Mellem- og Sydeuropa.

Foto: Lars Svankjær

03.12.2019 | Forskning, Arkæologi, Arts

Professor Rubina Raja modtager Dansk Magisterforenings Forskningspris

Professor Rubina Raja modtager forskningspris for sin fremragende grundforskning, tværfaglige forskningsindsatser og nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

20.11.2019 | Forskning, Arkæologi

Studier i fortiden skal gøre os klogere på menneskets tilpasningsevne

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i arkæologi Trine Kellberg Nielsen lede et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge neandertalernes tilpasningsevne.

14.11.2019 | Kursus, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Open for applications: Approaching pottery studies: current perspectives and future directions (PhD Course, Graduate School, Arts at Aarhus University)

The course will offer research-led teaching on methods and techniques for the study of pottery and will focus on two main objectives: To investigate the importance of pottery study for archaeological research, and to explore and discuss traditional and innovative approaches to ceramic analysis.

31.10.2019 | Konference, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Call for papers (extended deadline): Anomalocivitas (28–29 May 2020)

Conference organised by Rubina Raja and Søren M. Sindbæk Centre for Urban Network Evolutions, Aarhus University.

23.09.2019 | Arkæologi

Shumon Tobias Hussain - New Assistant Professor at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Shumon Tobias Hussain will join CAS on 1 October 2019 where he will be affiliated the new ERC project “CLIOdynamic ARCHaeology: Computational approaches to Final Palaeolithic/earliest Mesolithic archaeology and climate change.

03.09.2019 | Arkæologi, Arts, Forskning, Materials, Culture and Heritage

Arkæolog Mette Løvschal modtager eftertragtet EU-bevilling

1,5 millioner EUR har Det Europæiske Forskningsråd bevilget til Mette Løvschals kommende projekt ”ANTHEA”

Viser resultater 1 til 10 ud af 119