Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

27.09.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Arkæologer bag digital database for detektorfund hædres med pris

Den 1. oktober hædres tre arkæologer med den største pris inden for arkæologien herhjemme – den prestigefyldte Erik Westerby-pris på 100.000 kroner – for deres banebrydende arbejde med databasen DIME. Den rummer 115.000 metaldetektorfund og vækker international opsigt som et af verdens største citizen science-projekter.

27.09.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Andres Dobat udnævnt til Årets Arkæolog

Danske Amatørarkæologer har udnævnt arkæolog Andres Dobat fra Aarhus Universitet som ”Årets Arkæolog” for sin indsats for borgerforskning og samskabelse i dansk arkæologi.

07.09.2021 | Arkæologi

Laurits Støvring Andreasen - New PhD at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Laurits is enrolled at CAS from 1 September. He will be working on the potential impact volcanic induced climate change had on humans in Northern Europe in the last part of the ice age.

06.09.2021 | Arts, Forskning, Arkæologi

Sara Cecilie Utvaag modtager rejselegat

I forbindelse med Aarhus Universitets årsfest modtager kandidatstuderende, Sara Cecilie Utvaag, Dronning Margrethe II´s rejselegat.

26.08.2021 | Arkæologi

Mark Haughton - New Postdoc at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Mark Haughton will be affiliated the ANTHEA project from August 2021.

25.08.2021 | Arkæologi

Emil Schou Nielsen - Ny ph.d. ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Emil Schou Nielsen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde på et projekt om rekonstruktion af klima og miljø for syddanmark i den sidste mellemistid.

25.08.2021 | Arkæologi

Zachary Caple - New Postdoc at the department of Archaeology and Heritage Studies

Zachary Caple will be affiliated the ANTHEA project from August 2021.

17.08.2021 | Arkæologi

ODC@10 ORGANIZING FOR GOOD: "Designing Sustainable Communities"

International webinar with Mette Løvschal on August 26, 2021

Photo: Heide W. Nørgaard, by permission of the National Museum, Copenhagen.

17.06.2021 | Arkæologi

Bronze Age Scandinavia's trading networks for copper settled: Crossing the North Sea before crossing the Alps!

500 years after the full implementation of copper technology in Scandinavia, the trade that brought the much needed copper to Denmark and southern Sweden also expanded across the Alps. At this time, Bronze Age Scandinavians already traded frequently in central Europe and across the North Sea.

31.05.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor på Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier pr. 1. August 2021.

Viser resultater 1 til 10 ud af 150

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste