Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

09.09.2020 | Arkæologi, Forskning

Kandidatstuderende i arkæologi modtager rejselegat

Charlotte Marie Brühe Jensen, kandidatstuderende i arkæologi, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat.

02.09.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Arkæologisk forskningsprojekt afsluttes med udstilling på Moesgaard Museum

Udstillingen ’After the Apocalypse’ åbner i Moesgaards udstillingslaboratorium 12. september 2020 og er kulminationen på et fireårigt arkæologisk forskningsprojekt om vulkanubruddet ved Laacher See under ledelse af professor i arkæologi, Felix Riede.

27.08.2020 | Arkæologi

Ina Thegen - Ny ph.d.-studerende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Ina Thegen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde med projektet: Life after death: An interdisciplinary investigation of principles and practices surrounding curation and treatment of ancient human remains.

27.08.2020 | Arkæologi

Havananda Ombashi - New postdoc at the department of Archeaology and Heritage Studies

Havananda Ombashi will join the Anthropogenic Heathland Project in September where she will be working towards new ways to better understand the relationship between past human land use and the organisation of heathlands.

27.08.2020 | Arkæologi

Jens Winther Johannsen - Ny ph.d.-studerende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Jens Winther Johannsen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde på et projekt om subsistensøkonomi og hierarki i bondestenalderens slutning.

03.08.2020 | Arkæologi, CAS

Podcast: Jernalderkrige.

Podcast med Mette Løvschal og Rasmus Birch Iversen om forbindelsen mellem grænser og vold, om krig og voldslandskaber i jernalderen.

22.06.2020 | Forskning, Arkæologi, Arts

Stemmen fra vores forfædres fortid skal høres i klimadebatten

Arkæologer fra Aarhus Universitet argumenterer med afsæt i en netop offentliggjort videnskabelig artikel for en nytænkende, tværfaglig indsats i forhold til de aktuelle klimaudfordringer.

19.05.2020 | Arkæologi

The logics of enclosure: deep‐time trajectories in the spread of land tenure boundaries in late prehistoric northern Europe

Mette Løvschal publishes article with the prestigious journal JRAI

Sølvsmykke fra vikingetiden. Foto: Flemming Fabriciussen

28.04.2020 | Forskning, Historie og arkæologi , Arts, Arkæologi

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

26.02.2020 | Forskning, Arkæologi

Alken Enge: Historisk massemord i Østjylland involverede køller og økser

Hundredvis af mænd og børn blev nedslagtet efter et blodigt opgør i Østjylland for over 2.000 år siden. Lokalsamfundet var traumatiseret i generationer, indikerer analyser.

Viser resultater 1 til 10 ud af 129

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste