Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Photo: Heide W. Nørgaard, by permission of the National Museum, Copenhagen.

17.06.2021 | Arkæologi

Bronze Age Scandinavia's trading networks for copper settled: Crossing the North Sea before crossing the Alps!

500 years after the full implementation of copper technology in Scandinavia, the trade that brought the much needed copper to Denmark and southern Sweden also expanded across the Alps. At this time, Bronze Age Scandinavians already traded frequently in central Europe and across the North Sea.

31.05.2021 | Arkæologi, Forskning, Arts

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor på Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier pr. 1. August 2021.

27.05.2021 | Arts, Forskning, Arkæologi

Felix Riede udnævnt til professor

Felix Riede er udnævnt til professor på Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier med virkning fra 1. August 2021.

20.04.2021 | Arkæologi, Arts, Forskning

Forskningsprojekt giver nyt indblik i vikingetidens håndværksproduktion

Et nyt studie har for første gang udforsket vikingetidens metalhåndværk ved at følge hele produktionskæden fra råmaterialer, gennem støbeforme og smeltedigler til færdige metalprodukter med geokemiske analysemetoder. Resultatet bag undersøgelsen giver helt ny viden blandt andet om baggrunden for metalhåndværkernes materialevalg i vikingetiden. Bag…

Marcello Mannino
Niels Nørkjær Johannsen
Andres Dobat

19.04.2021 | Arkæologi

Tre nye associerede museumsinspektører

Som led i det fortsatte samarbejde mellem museum og universitet har tre lektorer fået hæderstitlen Associeret Museumsinspektør.

13.04.2021 | Arkæologi

Researchers from AU and LU receive important grant from Svenska Riksbankens Jubileumsfond

Anna Tornberg (LU) & Helle Vandkilde (AU) have received SEK 4,897,000 from Svenska Riksbankens Jubileumsfond for the research project: Violence and Warfare in the Nordic Corded Ware Complex 2900-2300 BCE.

23.03.2021 | Forskning, Arkæologi, Arts

Et af verdens største arkæologiske citizen science-projekter rammer 100.000 fund

Dansk amatørarkæologi er et internationalt forbillede. 100.000 nye metaldetektorfund har danske amatørarkæologer registreret i den danske registreringsportal for arkæologiske fund, DIME. Hermed er DIME vokset til et af de største citizen science-projekter på verdensplan.

25.02.2021 | Antropologi, Arkæologi

Sofie Raun - Ny afdelingskoordinator ved Arkæologi og Kulturarvsstudier samt Antropologi

Sofie tiltrådte stillingen som afdelingskoordinator d. 1. december 2020.

25.02.2021 | Nyt fra ledelsen, Arkæologi

David Harvey - New Research Programme Director at the Materials-Culture-Heritage (MCH) Research Programme

David Harvey took over the postion as Research Programme Director on 1 February 2021.

12.02.2021 | Antropologi, Arkæologi, Filosofi og Idéhistorie, Globale Studier, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab, Teologi

Support til virtuelle seminarer og konferencer på IKS

Læs om hvilken support du kan få på IKS, hvis du ønsker at afholde virtuelle seminarer, webinarer og konferencer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 143

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste