Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ina Thegen - Ny ph.d.-studerende ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Ina Thegen er indskrevet som ph.d. pr. 1. september og skal arbejde med projektet: Life after death: An interdisciplinary investigation of principles and practices surrounding curation and treatment of ancient human remains.

27.08.2020 | Camilla Dimke

Mit navn er Ina Thegen, jeg er 28 år gammel og har frem til min start ved AU arbejdet som projektansat arkæolog, primært ved Nordjyllands Historiske Museum. 

Jeg ser frem til at komme i gang med mit projekt, Life after death: An interdisciplinary investigation of principles and practices surrounding curation and treatment of ancient human remains. Projektet skal skabe overblik over de strukturelle faktorer og praksisser som er fremherskende i den del af den danske arkæologi og udgravningsvirksomhed, som beskæftiger sig med humant knoglemateriale. Dette skal holdes op imod internationale, professionelle tiltag og debatter, samt offentlige strømninger. Projektet sigter efter at danne grundlag for en velfunderet og velovervejet fremtidig håndtering af humant knoglemateriale med alle de muligheder og udfordringer, som knytter sig til netop den type af arkæologiske fund. 

Vejleder er Niels Nørkjær Johannsen. Bivejledere er Liv Nilsson Stutz (lektor, Linnéuniversitetet, Institut for kulturvidenskab) Niels Lynnerup (professor og institutleder, Københavns Universitet, Retsmedicinsk Institut).


Kontakt:

Ina Thegen
Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier
Moesgård Allé 20
bygning 4215, 034
8270 Højbjerg

Arkæologi