Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Filosofi og Idéhistorie
Nyhedsliste

De fire idehistorikere i forskningsgruppen ECORA undersøger, hvor økonomividenskaben har sine begreber og betydning fra. Fra venstre: Christian O. Christiansen, Mikkel Thorup, Jakob Bek-Thomsen og Stefan Gaarsmand Jacobsen.

28.01.2014 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie

Økonomiens begreber udøver historisk magt

Der er finanskrise og økonomividenskabens begreber dominerer samfundsdebatten. Men hvor kommer begreberne fra? Og hvorfor har de fået så stor betydning? Det undersøger forskningsgruppen History of Economic Rationality (ECORA). Fredag og lørdag afholdt gruppen international konference om økonomiens historiske og kulturelle betydning.

Raffaele Rodogno, lektor i filosofi og ekspert i moralfilosofi, følelser og teorier om det sociale.
’In Defense of Shame. The Faces of an emotion’ undersøger skammen som moralsk følelse og de vilkår som blandt andet strafferetssystemer har for at bruge skam.

01.10.2013 | Samfund og politik, Filosofi og Idéhistorie

Skam dig!

Overnatninger i hundehuse, selvlysende armbånd og ’idiot-skilte’ afløser flere steder i verden fængslet som straffemetode og tvinger i stedet forbrydere til at vise skam offentligt. Metoder der kan skabe vrede og opbygge mure i samfundet, som ingen fængselsport vil kunne åbne, vurderer lektor i filosofi og ekspert Raffaele Rodogno.

Viser resultater 61 til 62 ud af 62

Forrige 1 2 3 4 5 6 7