Afdeling for Globale Studier

04.12.2020 | Globale Studier

Gauri Pathak receives a Carlsberg Foundation Young Researcher Fellowship

Gauri has received a Carlsberg Foundation Young Researcher Fellowship for her research project: “Plastics and the Anthropocene: The Bads Associated with the Goods We Consume”.

06.11.2020 | Arts, Forskning, Globale Studier

Peter Bugge modtager tjekkisk pris

Hvert år uddeler det tjekkiske udenrigsministerium priser til personer, der har gjort en stor indsats for at promovere Tjekkiet internationalt. I år modtager Peter Bugge, lektor i centraleuropæiske studier på Aarhus Universitet og ekspert i Tjekkiet, en af priserne.

27.08.2020 | Globale Studier

Andreas Steen appointed professor at the Department of Global Studies

We are happy to announce that Andreas Steen has accepted a position as Professor as of 1 September 2020. In his professorship Andreas Steen will focus on promoting China studies with special focus on China in a global perspective.

28.05.2020 | Globale Studier, Ceremoni / åbning, Teologi

Nils Klim Prize 2021

Call for nominations for the Nils Klim prize 2021

26.03.2020 | Globale Studier

Statement Against Racism

Statement on anti-Asian violence and racism

20.02.2020 | Globale Studier

Jonathan Nilas Puntervold - New PhD at the Department of Global Studies

Jonathan will be working on the project:" If the shoe fits: The Japanese Rejection of Western Grammatical Theory in the early 20th century".

09.12.2019 | Globale Studier

Associate Professor Andreas Steen receives conference funding from the Carlsberg Foundation

Andreas Steen has received conference funding from the Carlsberg Foundation for the conference: China Sounds Abroad: Migration, Motivation and Modernity

09.12.2019 | Globale Studier

Associate Professor Hagen Schulz-Forberg receives a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship

Hagen Schulz-Forberg receives a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship for the project: Upon this Rock. Neoliberalism, Global Governance and Liberal Democracy, 1930-1960.

21.10.2019 | Globale Studier

Legater til EU/EU-USA studier eller forskning i det akademiske år 2020/2021

Fulbright Schuman Program

02.10.2019 | Globale Studier