Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Religionsvidenskab
Nyhedsliste

”De væltede forsvarstårne bidrager til forståelse af borgens arkitektoniske udtryk og giver en endnu bedre mulighed for at sætte borgen ind i en nordeuropæisk kontekst,” fortæller Lars Meldgaard Sass Jensen.

13.12.2013 | Forskning, Religionsvidenskab

Ung forsker modtager legat for forskning i Danmarks største kongeborg

Ph.d.-stipendiat i arkæologi, Lars Meldgaard Sass Jensen, modtager legat for sin forskning i den middelalderlige kongeborg i Vordingborg.

10.12.2013 | Forskning, Religionsvidenskab

Religiøs mangfoldighed i Aarhus

Der er stor mangfoldighed, når det gælder religion i Aarhus i dag. Det er en af hovedkonklusionerne, der præsenteres i en ny undersøgelse. Undersøgelsen "Religion i Aarhus" er foretaget af forskere og studerende på Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet og præsenteres tirsdag den 10. december.

Kavadi-ritualet med et højt smerteniveau, hvor deltagerne gennemborer huden med nåle og spyd og går i flere timer, mens de bærer på tunge bambus-konstruktioner
Adjunkt Dimitris Xygalatas fra Center for Interacting Minds (IMC) på Aarhus Universitet.

29.07.2013 | Forskning, Religionsvidenskab

Rituel lidelse gør mennesker mere sociale

En international gruppe af forskere har under ledelse af Dimitris Xygalatas fra Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet undersøgt effekterne af et af verdens mest ekstreme ritualer. Selv om socialforskere længe har argumenteret for, at disse ritualer kan fremme social adfærd, er denne påstand aldrig før blevet afprøvet i forbindelse med et…

Viser resultater 61 til 63 ud af 63

Forrige 1 2 3 4 5 6 7