Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Religionsvidenskab

  • ...religion i videste forstand

Afdelingens profil

Om Religionsvidenskab

Afdeling for Religionsvidenskab undersøger religion i videste forstand, både verdensreligionerne, lokale religioner og andre religiøse fænomener i fortid og nutid. Undervisningen afspejler de ansattes forskningsmæssige kompetencer, som foruden dyb viden om forskellige empiriske felter også omfatter en bred vifte af teoretiske og metodiske tilgange som fx historiske, filologiske, filosofiske, antropologiske, sociologiske, psykologiske og religionsfænomenologiske. Den særskilte uddannelse Arabisk- og islamstudier specialiserer sig i islam og den arabiske verdens sprog, kultur og samfund, primært med fokus på moderne tid og nutiden.

Forskningsmiljø 

Afdeling for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet har international anerkendelse og rummer stærke forskningskompetencer inden for samtidsreligion, islamstudier, religionshistorie og kognitionsforskning. Miljøet omkring Religionsvidenskab er tværfagligt i hele sin opbygning og arbejdsform, således at megen forskning foregår i tæt samarbejde med kolleger med andre fagligheder som fx teologi, humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab.

Vores undervisning

Afdelingen tilbyder bachelor- og kandidatuddannelse i både Religionsvidenskab og Arabisk- og islamstudier. Undervisningen bygger på en lang fagtradition og de enkelte underviseres egen forskning. Studerende på begge fag lærer om relevante og aktuelle fagområder og får kompetencer til selv at være kritiske og engagerede borgere i en global verden.

Tilknyttede ph.d.-studerende

Nyheder

Center for Samtidsreligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2020”.

05.03.2021 | Religionsvidenskab, Forskning, Arts

Ny rapport afdækker hinduisme i og udenfor Danmark

Hvilken forandring er der sket med hinduisme i Danmark de sidste ti år? Og hvorfor er Indien med hinduismen som omdrejningspunkt en interessant case, når forholdet mellem corona-virus og religion diskuteres? Det giver rapporten ”Religion i Danmark” blandt andet svar på. Rapporten er netop udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet.

25.02.2021 | Religionsvidenskab

Simon Nygaard - Ny adjunkt ved afdeling for Religionsvidenskab

Simon Nygaard er ansat som adjunkt i førkristen nordisk religion.

Arrangementer

Ingen nyheder i denne liste