Aarhus Universitets segl

LinkedIn nyhed for pleje og hjælp til borgere med rusmiddelproblemer

Det kan være svært at yde omsorg for og hjælpe ældre og udsatte mennesker, der har et misbrug af alkohol eller stoffer. Det kræver både omtanke, etiske overvejelser og specialviden at komme i et hjem og hjælpe med bad, mad og medicin hos mennesker, som kan være stærkt påvirkede af rusmidler, meget frustrede eller måske psykotiske.

Vi har gennemført et pilotstudie Bagga Bjerge, Jonas Strandholdt Bach & Johanne Korsdal Sørensen af hjemmeplejen i to landkommuner, hvor sosu-assistenter og sygeplejersker kommer hos både yngre og ældre mennesker, der har rusmiddelproblemer og både fysiske og psykiske sygdomme. Studiet viser, at plejen af de udsatte borgere er forbundet med både praktiske problemer og en del etiske dilemmaer.

Læs fx om 'Winnie', der er sidst i 70'erne og bor alene langt ude på landet, drikker en del vin og kan finde på at køre bil, mens hun er beruset.
- Og hvordan skal hjemmeplejeren håndtere det?
Og læs om 'Preben' også i 70'erne, der ryger og drikker meget alkohol hver dag og har brug for hjælp til at få bad, mad, medicin og komme på toilet. Nogle gange er Preben i virkeligt dårligt humør og sur på hjemmeplejerne, og så er det svært for dem at komme i hans hjem og hjælpe ham.

Læs artiklen i STOF: https://lnkd.in/dsRGAMnr

Se linkedIn nyhed her. 

#rusmiddelforskning #sundhedogomsorg