Afdeling for Historie og Klassiske Studier
Nyhedslisten

28.09.2020 | Historie og Klassiske Studier

Mindeord - Jørgen Troelssøn Fink (1947-2020)

Lektor emeritus Jørgen Fink døde d. 8. september 2020.

26.08.2020 | Historie og Klassiske Studier

Podcast series: Knowledge on the Nordics

Did you know that nordics.info launched a podcast called ‘Knowledge on the Nordics’ in April this year and now have 12 diverse podcasts for you to listen to? There are two types of podcast and new ones are added regularly.

28.05.2020 | Historie og Klassiske Studier

Vinnie Nørskov modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond

Bevillingen modtages til projektet: Illicit Antiquities in the Museum

28.05.2020 | Globale Studier, Ceremoni / åbning, Teologi, Historie og Klassiske Studier, Historie, Klassiske studier

Nils Klim Prize 2021

Call for nominations for the Nils Klim prize 2021

15.05.2020 | Klassiske studier, Historie og Klassiske Studier

Dansk nylatinsk litteratur: digitalisering af Danmarks latinsksprogede kulturarv fra perioden 1482-1600

Projektet vil med en nyudviklet OCR-teknik digitalisere den del af den danske latinsksprogede litteratur, der blev trykt mellem 1482-1600, og efterfølgende gøre teksterne tilgængelige via Det Kongelige Bibliotekt og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). Det har hidtil ikke været muligt at OCR-scanne tidlige trykte bøger med de…

16.04.2020 | Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Evert van Emde Boas - New Associate Professor at the Department of History and Classical Studies

Evert van Emde Boas has accepted a position as Associate Professor from April 2020.

Foto: Ida Jensen AU Foto

23.03.2020 | Forskning, Arts, Historie og arkæologi , Historie og Klassiske Studier

Historikere fra Aarhus Universitet med unikt online undervisningstilbud

Et kæmpe projekt, som forskere på Afdeling for Historie har arbejdet på i over to år, nærmer sig nu sin afslutning. Det betyder, at alle interesserede fra i dag kan tilgå et gratis og frit tilgængeligt online course i danmarkshistorien.

23.01.2020 | Historie og Klassiske Studier

Troels Solgaard Andersen - Ny ph.d. ved afdeling for Historie og Klassiske Studier

Troels er tilknyttet instituttet fra 1. januar, hvor han skal beskæftige sig med censuren i Danmark under Tysklands besættelse 1940-1945.

09.12.2019 | Historie og Klassiske Studier

Professor Thorsten Borring Olesen modtager konferencebevilling fra Carlsbergfondet

Thorsten Borring Olesen har modtaget bevilling fra Carlsbergfondet til afholdelse af Matchpoints 2020.

14.11.2019 | Kursus, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Open for applications: Approaching pottery studies: current perspectives and future directions (PhD Course, Graduate School, Arts at Aarhus University)

The course will offer research-led teaching on methods and techniques for the study of pottery and will focus on two main objectives: To investigate the importance of pottery study for archaeological research, and to explore and discuss traditional and innovative approaches to ceramic analysis.

Viser resultater 1 til 10 ud af 109

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste