Afdeling for Historie og Klassiske Studier
Nyhedslisten

26.01.2021 | Historie og Klassiske Studier, Historie

Bogudgivelse: The Death of Tidericus the Organist: Plague and Conspiracy Theory in Hanseatic Visby

Richard Coles nye bog, "The Death of Tidericus the Organist: Plague and Conspiracy Theory in Hanseatic Visby" er netop udgivet med The Viking Society for Northern Research. Læs mere om Richard Cole og hans arbejde.

18.01.2021 | Forelæsning / foredrag, Historie og Klassiske Studier, Historie

Vikingerne og Kapitalisme

Hvad ville en viking have tænkt om kapitalismen? Hvorfor ser vi vikingerne i reklame i dag? Richard Cole diskuterer vikingerne og den kapitalistiske økonomi i en ny podcast med nordics.info.

13.01.2021 | Historie og Klassiske Studier

Marie Hélène van de Ven - New PhD at the Deparment of History and Classical Studies

Marie Hélène will be working on the project: Recontextualising illicitly obtained indigenous art: the Apulian red-figured vases.

04.01.2021 | Historie og Klassiske Studier, Historie og arkæologi , Arts

Redaktørskifte i videnskabernes selskab

Professor Marianne Pade fra Afdeling for Historie og Klassiske Studier overtager posten som redaktør hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

04.12.2020 | Historie og Klassiske Studier

Nina Javette Kofoed receives a Carlsberg Foundation research infrastructure grant

Nina Kofoed has received a Carlsberg Foundation research infrastructure grant for the project: “Making the 18th century accessible”.

04.12.2020 | Historie og Klassiske Studier

Nina Javette kofoed receives a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship

Nina kofoed has received a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship for the project: "Lutheran legacy in Danish society in a longue durée perspective. Household, authority and social responsibility".

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning, Arts, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

28.09.2020 | Historie og Klassiske Studier

Mindeord - Jørgen Troelssøn Fink (1947-2020)

Lektor emeritus Jørgen Fink døde d. 8. september 2020.

26.08.2020 | Historie og Klassiske Studier

Podcast series: Knowledge on the Nordics

Did you know that nordics.info launched a podcast called ‘Knowledge on the Nordics’ in April this year and now have 12 diverse podcasts for you to listen to? There are two types of podcast and new ones are added regularly.

28.05.2020 | Historie og Klassiske Studier

Vinnie Nørskov modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond