Afdeling for Historie og Klassiske Studier

28.05.2020 | Historie og Klassiske Studier

Vinnie Nørskov modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond

Bevillingen modtages til projektet: Illicit Antiquities in the Museum

28.05.2020 | Globale Studier, Ceremoni / åbning, Teologi, Historie og Klassiske Studier, Historie, Klassiske studier

Nils Klim Prize 2021

Call for nominations for the Nils Klim prize 2021

15.05.2020 | Klassiske studier, Historie og Klassiske Studier

Dansk nylatinsk litteratur: digitalisering af Danmarks latinsksprogede kulturarv fra perioden 1482-1600

Projektet vil med en nyudviklet OCR-teknik digitalisere den del af den danske latinsksprogede litteratur, der blev trykt mellem 1482-1600, og efterfølgende gøre teksterne tilgængelige via Det Kongelige Bibliotekt og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). Det har hidtil ikke været muligt at OCR-scanne tidlige trykte bøger med de…

16.04.2020 | Historie og Klassiske Studier, Klassiske studier

Evert van Emde Boas - New Associate Professor at the Department of History and Classical Studies

Evert van Emde Boas has accepted a position as Associate Professor from April 2020.

Foto: Ida Jensen AU Foto

23.03.2020 | Forskning, Arts, Historie og arkæologi , Historie og Klassiske Studier

Historikere fra Aarhus Universitet med unikt online undervisningstilbud

Et kæmpe projekt, som forskere på Afdeling for Historie har arbejdet på i over to år, nærmer sig nu sin afslutning. Det betyder, at alle interesserede fra i dag kan tilgå et gratis og frit tilgængeligt online course i danmarkshistorien.

23.01.2020 | Historie og Klassiske Studier

Troels Solgaard Andersen - Ny ph.d. ved afdeling for Historie og Klassiske Studier

Troels er tilknyttet instituttet fra 1. januar, hvor han skal beskæftige sig med censuren i Danmark under Tysklands besættelse 1940-1945.

09.12.2019 | Historie og Klassiske Studier

Professor Thorsten Borring Olesen modtager konferencebevilling fra Carlsbergfondet

Thorsten Borring Olesen har modtaget bevilling fra Carlsbergfondet til afholdelse af Matchpoints 2020.

14.11.2019 | Kursus, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Open for applications: Approaching pottery studies: current perspectives and future directions (PhD Course, Graduate School, Arts at Aarhus University)

The course will offer research-led teaching on methods and techniques for the study of pottery and will focus on two main objectives: To investigate the importance of pottery study for archaeological research, and to explore and discuss traditional and innovative approaches to ceramic analysis.

07.11.2019 | Historie og Klassiske Studier

Bureaucracy - A documentary by Richard Cole

Funded by Aarhus University Research Foundation Richard Cole and Alexis Hatto has produced a documentary on bureaucracy

31.10.2019 | Konference, Arkæologi, Historie og Klassiske Studier

Call for papers (extended deadline): Anomalocivitas (28–29 May 2020)

Conference organised by Rubina Raja and Søren M. Sindbæk Centre for Urban Network Evolutions, Aarhus University.

Viser resultater 1 til 10 ud af 107

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste