Afdeling for Teologi
Nyhedsliste

Foto af Søren Kjeldgaard, AU Foto

16.03.2021 | Teologi

Nu er det muligt at ansøge om det nye uddannelsesforløb til præstestillinger

Folketinget vedtog i slutningen af 2020 et alternativt uddannelsesforløb til præstestillinger. Kirkeministeriet har netop offentliggjort de nye regler og ansøgningsskema.

Foto af Lars Kruse

22.02.2021 | Teologi

Alternativt uddannelsesforløb til præstestillinger

Folkekirken har i de senere år oplevet, at det er svært at tiltrække kvalificerede ansøgere til ledige præstestillinger flere steder i landet. Derfor har Folketinget vedtaget en ny lov, der i de næste 10 år gør det muligt, at personer med en kandidatgrad i andet end teologi kan søge præstestillinger.

12.02.2021 | Antropologi, Arkæologi, Filosofi og Idéhistorie, Globale Studier, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab, Teologi

Support til virtuelle seminarer og konferencer på IKS

Læs om hvilken support du kan få på IKS, hvis du ønsker at afholde virtuelle seminarer, webinarer og konferencer.

01.02.2021 | Teologi

Lavinia Cerioni - New Marie Curie Postdoc at the Department of Theology

Lavinia Cerioni joins the School on 1 February. She will be working on the project: “Origen on Gender” (OriGen).

04.12.2020 | Teologi

Kasper Bro Larsen receives a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship

Kasper Bro Larsen has received a Carlsberg Foundation Monograph Fellowship for the project: “The Programmatic Scene in New Testament Gospels and Ancient Biographies”.

13.10.2020 | Teologi

Assistant or Associate Professorship in New Testament Studies

The School of Culture and Society invites applications for an assistant professorship or an associate professorship in New Testament Studies at the Department of Theology

13.10.2020 | Teologi

Assistant or Associate Professorship in New Testament Studies

07.09.2020 | Teologi

Teologi i Aarhus - mellem fortid og fremtid

Elisa Katariina Uusimäki

03.09.2020 | Forskning, Arts, Bevillinger, Teologi

Forskningsprojekt om antikkens rejser og mobilitet modtager prestigefuld ERC-bevilling

Med afsæt i jødiske skrifter vil Elisa Katariina Uusimäki undersøge, hvordan fortidens israelitiske folk opfattede 'menneskelig mobilitet'. Hvem rejste i antikkens middelhavsregion og hvorfor? Det Europæiske Forskningsråd har bevilliget 1,5 millioner euro til projektet.

22.06.2020 | Forskning, Teologi

Kasper Bro Larsen tiltræder som professor ved Afdeling for Teologi