Afdeling for Religionsvidenskab
Nyhedsliste

26.05.2021 | Religionsvidenskab

New project on Indian Ocean infrastructures and transregional connections

With Uwe Skoda (India and South Asia Studies) and Thomas Fibiger (Arab and Islamic Studies)

Center for Samtidsreligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2020”.

05.03.2021 | Religionsvidenskab, Forskning, Arts

Ny rapport afdækker hinduisme i og udenfor Danmark

Hvilken forandring er der sket med hinduisme i Danmark de sidste ti år? Og hvorfor er Indien med hinduismen som omdrejningspunkt en interessant case, når forholdet mellem corona-virus og religion diskuteres? Det giver rapporten ”Religion i Danmark” blandt andet svar på. Rapporten er netop udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet.

25.02.2021 | Religionsvidenskab

Simon Nygaard - Ny adjunkt ved afdeling for Religionsvidenskab

Simon Nygaard er ansat som adjunkt i førkristen nordisk religion.

12.02.2021 | Antropologi, Arkæologi, Filosofi og Idéhistorie, Globale Studier, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab, Teologi

Support til virtuelle seminarer og konferencer på IKS

Læs om hvilken support du kan få på IKS, hvis du ønsker at afholde virtuelle seminarer, webinarer og konferencer.

01.02.2021 | Religionsvidenskab

Emma Cecilie Sørlie Jørgensen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Emma Jørgensen er ny ph.d. fra 1. februar og skal arbejde med projektet ”Gender Fluidity in Old Norse Mythology and Culture”.

26.01.2021 | Religionsvidenskab

Ricarda Setgmann - New Marie Curie postdoc at the Department for the Study of Religion.

Ricarda Stegmann investigates contemporary Sufi spirituality of the middle classes.

08.01.2021 | Religion og teologi, Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion

Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.

08.12.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Ny rapport giver indblik i de religiøse forandringer, pandemien har forårsaget

En forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet giver i en ny rapport indsigt i religionsgruppers håndtering af den krise, pandemien har forårsaget. Forskergruppen har fokuseret på religionsgrupper i Aarhus og konkluderer blandt andet, at den religiøse praksis og kerneritualerne står mere centralt i en krisetid.

03.06.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

06.01.2020 | Religionsvidenskab

Theiss Bendixen - Ny phd ved afdeling for Religionsvidenskab

Theiss er indskrevet fra 1. januar 2020 og skal arbejde med projektet: “Accounting for Cross-Cultural Variation in Beliefs about Gods’ Minds”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 62

1 2 3 4 5 6 7 Næste