Afdeling for Religionsvidenskab
Nyhedsliste

25.08.2021 | Religionsvidenskab

Lauritz Holm Petersen - Ny Ph.d. ved Afdeling for Religionsvidenskab

Lauritz Holm Petersen er indskrevet som Ph.d. pr. 1. september 2021 og skal arbejde på projeketet: "Exploring the Behavioral and Attitudinal Effects of End-Time Belief."

25.08.2021 | Religionsvidenskab

Aaron Lightner - New Postdoc at the Department of the Study of Religion

Aaron Lightner will be affiliated the project "Gods, Games, and the Socioecological Landscape" from 1 September 2021.

26.05.2021 | Religionsvidenskab

New project on Indian Ocean infrastructures and transregional connections

With Uwe Skoda (India and South Asia Studies) and Thomas Fibiger (Arab and Islamic Studies)

Center for Samtidsreligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2020”.

05.03.2021 | Religionsvidenskab, Forskning, Arts

Ny rapport afdækker hinduisme i og udenfor Danmark

Hvilken forandring er der sket med hinduisme i Danmark de sidste ti år? Og hvorfor er Indien med hinduismen som omdrejningspunkt en interessant case, når forholdet mellem corona-virus og religion diskuteres? Det giver rapporten ”Religion i Danmark” blandt andet svar på. Rapporten er netop udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet.

25.02.2021 | Religionsvidenskab, Debat

Simon Nygaard - Ny adjunkt ved afdeling for Religionsvidenskab

Simon Nygaard er ansat som adjunkt i førkristen nordisk religion.

01.02.2021 | Religionsvidenskab

Emma Cecilie Sørlie Jørgensen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Emma Jørgensen er ny ph.d. fra 1. februar og skal arbejde med projektet ”Gender Fluidity in Old Norse Mythology and Culture”.

26.01.2021 | Religionsvidenskab

Ricarda Setgmann - New Marie Curie postdoc at the Department for the Study of Religion.

Ricarda Stegmann investigates contemporary Sufi spirituality of the middle classes.

08.01.2021 | Religion og teologi, Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion

Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.

08.12.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Ny rapport giver indblik i de religiøse forandringer, pandemien har forårsaget

En forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet giver i en ny rapport indsigt i religionsgruppers håndtering af den krise, pandemien har forårsaget. Forskergruppen har fokuseret på religionsgrupper i Aarhus og konkluderer blandt andet, at den religiøse praksis og kerneritualerne står mere centralt i en krisetid.

03.06.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 63

1 2 3 4 5 6 7 Næste