Afdeling for Religionsvidenskab
Nyhedsliste

03.06.2020 | Arts, Forskning, Religionsvidenskab

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

06.01.2020 | Religionsvidenskab

Theiss Bendixen - Ny phd ved afdeling for Religionsvidenskab

Theiss er indskrevet fra 1. januar 2020 og skal arbejde med projektet: “Accounting for Cross-Cultural Variation in Beliefs about Gods’ Minds”.

09.12.2019 | Religionsvidenskab

Lektor Jesper Frøkjær Sørensen modtager bevilling fra Carlsbergfondet

Jesper Frøkjær Sørensen har netop modtaget et Carlsberg Foundation Monograph Fellowship til projektet: Towards a Cultural Immunology.

15.08.2019 | Religionsvidenskab

Benjamin Purzycki - Associate Professor the Department of the Study of Religion

Benjamin will study the processes responsible for religious systems' covariance with threats to cooperation and coordination and assesses their effectiveness in alleviating those threats.

15.08.2019 | Religionsvidenskab

Anne Lundahl Mauritsen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Anne starter som ph.d. d. 1. september og skal koncentrere sig om et voksende forskningsfelt omkring fænomener som ateisme, agnosticisme og ’irreligiøsitet’.

17.01.2019 | Religionsvidenskab

Sanne Andersen Hansen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Sanne starter som ph.d. ved instituttet d. 1. februar og skal arbejde med projektet: Levet religion til udstilling i fortids-, nutids- og fremtidsperspektiver – som en aktiv del af kulturhistoriske museer

Professor Armin W. Geertz (Foto: AU Foto)

07.09.2018 | Navne , Religionsvidenskab

Armin W. Geertz udnævnt til Ridder af 1. grad

Armin W. Geertz, der er professor i religionsvidenskab ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet, er blevet udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.

30.08.2018 | Religionsvidenskab, Teologi

Kristine Ørnsholt - ny afdelingskoordinator ved IKS

Kristine Ørnsholt er ansat som afdelingskoordinator ved afdelingerne for Teologi og Religionsvidenskab

10.08.2018 | Konference, Religionsvidenskab

Worlding the Brain 2018

Dear colleagues,   In connection with the Worlding the Brain 2018 conference on “Tools of Collective Prediction: Music, Art, Literature, Religion” (27-29 November 2018), we have two important updates.   First, we have extended the deadline for presentations and posters to 1 September 2018. Second, we have fixed the website link for…

03.07.2018 | Religionsvidenskab

Flot Velux-bevilling til Afdeling for Religionsvidenskab

Millionbevilling fra VELUX FONDEN skal støtte udviklingen af kulturhistoriske museers formidling af religionens rolle i dagens Danmark.

Viser resultater 1 til 10 ud af 54

1 2 3 4 5 6 Næste