Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Filosofi og Idéhistorie
Nyhedsliste

04.11.2015 | Filosofi og Idéhistorie

NY LEKTOR MED FOKUS PÅ VIDENSKABENS OG TEKNOLOGIENS IDÉHISTORIE

Casper Andersen er pr. 1 november blevet ansat som lektor i idéhistorie ved Institut for Kultur og Samfund.

08.09.2015 | Filosofi og Idéhistorie

Thomas Stavning Erslev - Ny ph.d.-studerende ved Idéhistorie

Pr. 1. september er Thomas Stavning Erslev ny ph.d.studerende ved IKS med projektet: Hjernen som objekt – en idéhistorisk analyse af den videnskablige, kulturelle og etiske betydning af hjernens ontologiske status.

03.09.2015 | Filosofi og Idéhistorie

Jacob Jensen - Ny Ph.d.stipendiat ved Idéhistorie

Jacob Jensen er 29 år og cand.mag. i historie fra Københavns Universitet. I sit ph.d.-projekt skal han undersøge neoliberale analyser af det politiske fællesskab, og i forlængelse heraf hvordan centrale neoliberale økonomer og politologer med udgangspunkt i en metodologisk individualisme har skubbet det politiske til side for kvantitative,…

02.09.2015 | Antropologi, Filosofi og Idéhistorie

Aarhus Havn til debat på AU-udstilling

Undervisere og kandidatstuderende fra Visuel Antropologi og Sustainable Heritage Management står bag udstillingen HAVNEFORESTILLINGER, der sætter fokus på og skaber debat om den forandring, Aarhus Havn gennemgår i disse år.

23.08.2015 | Filosofi og Idéhistorie

Pengene og livet: historier om marked og moral

Mikkel Thorup, Jakob Bek-Thomsen, Christian Olaf Christiansen og Stefan Gaarsmand Jacobsen, der alle har været engageret i et forskningsprojekt om økonomisk idéhistorie, er aktuelle med bogen "Pengene og livet: historier om marked og moral."

23.01.2015 | Filosofi og Idéhistorie

Min yndlingsunderviser: Hans Fink

Første portræt i ny serie om yndlingsundervisere er af Hans Fink.

11.12.2014 | Bevillinger, Filosofi og Idéhistorie

Forskertalent modtager Sapere Aude-bevilling til forskning i global fattigdom og ulighed

Postdoc i idehistorie Christian Olaf Christiansen modtager en af Sapere Audes Forskertalent-bevillinger.

14.11.2014 | Forskning, Navne , Filosofi og Idéhistorie

En vild idé til nyt bud på de vigtigste idéer

Idéhistorikeren Hans-Jørgen Schanz har udvalgt 50 idéer, der fik afgørende indflydelse på verden. Resultatet blev en ny bog fra Aarhus Universitetsforlag til den videbegærlige travle dansker.

De fire idehistorikere i forskningsgruppen ECORA undersøger, hvor økonomividenskaben har sine begreber og betydning fra. Fra venstre: Christian O. Christiansen, Mikkel Thorup, Jakob Bek-Thomsen og Stefan Gaarsmand Jacobsen.

28.01.2014 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie

Økonomiens begreber udøver historisk magt

Der er finanskrise og økonomividenskabens begreber dominerer samfundsdebatten. Men hvor kommer begreberne fra? Og hvorfor har de fået så stor betydning? Det undersøger forskningsgruppen History of Economic Rationality (ECORA). Fredag og lørdag afholdt gruppen international konference om økonomiens historiske og kulturelle betydning.

Raffaele Rodogno, lektor i filosofi og ekspert i moralfilosofi, følelser og teorier om det sociale.
’In Defense of Shame. The Faces of an emotion’ undersøger skammen som moralsk følelse og de vilkår som blandt andet strafferetssystemer har for at bruge skam.

01.10.2013 | Samfund og politik, Filosofi og Idéhistorie

Skam dig!

Overnatninger i hundehuse, selvlysende armbånd og ’idiot-skilte’ afløser flere steder i verden fængslet som straffemetode og tvinger i stedet forbrydere til at vise skam offentligt. Metoder der kan skabe vrede og opbygge mure i samfundet, som ingen fængselsport vil kunne åbne, vurderer lektor i filosofi og ekspert Raffaele Rodogno.

Viser resultater 41 til 50 ud af 50

Forrige 1 2 3 4 5